Over mij

Ik stel me graag even voor. Ik ben Annelies Cornel, eigenaar van Kinderpraktijk Uhuru, Master Integratief Kindertherapeut, Specialist Hooggevoelig (sterke wil), Systeemcoach Innerlijke Familie, Opvoedcoach en trainer Hartgrondig opvoeden en GZ-Supervisor.


Na mijn studie rechten, afgestudeerd in strafrecht, criminologie, huiselijk geweld en kindermishandeling, ben ik gaan werken bij de reclassering, verslavingszorg en gezondheidszorg. De rode draad in mijn werkzaamheden is, dat ik altijd bezig ben mezelf te ontwikkelen op het gebied van communicatie en inleven in een ander, zonder oordeel. Wanneer iemand zichzelf mag zijn bij je, kom je in een gesprek tot de ware kern. Ik heb gemerkt dat dat mijn passie is, tot de kern komen en mensen in beweging krijgen om alles van zichzelf te mogen ontdekken en te leren hiermee om te gaan. Al jarenlang had ik de droom om te werken met kinderen en hun ouders. Vanuit daar is mijn wens ontstaan voor een eigen praktijk waarin ik ouders en kinderen kan ondersteunen. In 2017 ben ik begonnen met de studie voor Integratief Kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Inmiddels ben ik gediplomeerd Master Kindertherapeut. Aangezien ik altijd mezelf wil verrijken om zo goed mogelijk jullie als gezin te kunnen begeleiden heb ik me verder gespecialiseerd. Ik ben Opvoedcoach, trainer Hartgrondig opvoeden, Specialist Hooggevoelig en Systeemcoach Innerlijke Familie en gezinsbegeleider bij verliesverwerking en rouw.


Sinds ik zelf moeder ben van twee dochters, weet ik maar al te goed hoe gaaf kinderen zijn, maar ook wat voor strijd je soms kan hebben met je kinderen en hoe moeilijk het vak van opvoeden is.


Met passie begeleid ik zowel kinderen als ouders, door ze op een liefdevolle manier zichzelf beter te laten leren kennen en alle kanten van zichzelf welkom te heten. Het belangrijkste hierbij is leren omgaan en verdragen van allerlei verschillende emoties. Wanneer we deze kunnen aanvaarden en verdragen krijg je keuzevrijheid en kan je je voelen zoals je wil!


Als kinderen op jonge leeftijd al leren omgaan met hun problemen of leren wie ze zijn door hun sterke en minder sterke kanten helder in beeld te krijgen, kunnen ze hierdoor als volwassene sterker in hun schoenen staan en vol met zelfvertrouwen de toekomst ingaan. Dat gunt elke ouder toch zijn kind!


Wat kan je verwachten als je bij mij komt: empathie, gepassioneerd in mijn werk, liefdevolle confrontatie, afstemmend op wie ik tegenover me heb en een aanpak afgestemd op ouder en/of kind!

Afspraak maken
Afspraak maken

Contact

Stuur me gerust een bericht.